Mi is az a MobilOtthon, Mobilház

A Mobil Otthon előnyei
december 1, 2016

Mi is az a MobilOtthon, Mobilház

A Mobil Otthon bemutatása

A gördülékeny megoldások

A mobilház egyre nagyobb népszerűségnek örvend,hiszen ez bármikor elszállítható. Az építmény lehet daruzható illetve kerekes változat is, amik lehetővé teszik, hogy hamar, gyorsan és könnyedén történhessen a szállítása.  A telepítés és a közművek rácsatlakoztatása után lakhatóvá válik a ház.

A kezdetekben

A mobilházak a múlt században terjedtek el Amerikában, ahol a rendszeres költözések miatt igényelték a lakosok. Gyakorta kaptak munka lehetőséget több ezer kilométerre az otthonuktól és így idővel rájöttek, hogy sokkal gazdaságosabb, ha a házukat felrakva egy szállítóautóra magukkal tudják vinni. Nem kellett foglalkozniuk új ház keresésével, majd annak átépítésével, felújításával, aminek nem kis anyagi vonzata lett volna.
Mára már az amerikai lakosság 15-18%-a él ezzel a lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy 45-55 millió lakó, vagyis 4-5 Magyarországnyi ember.

Mi is az a mobilház?

Az európai kivitel őse a lakókocsi, de amennyire hasonlítanak, annyira különböznek funkciójukban. A mobilház sokkal inkább hasonlít egy könnyűszerkezetes házhoz, de a beköltözéshez nem kell hónapokig várni rá. Néhány héten belül készen, kompletten berendezve, elektromos vezetékekkel, gépészettel, külső és belső burkolatokkal, bútorokkal, zuhanyzóval, szaniterekkel, beépített háztartási gépekkel (gáz/villanytűzhely, hűtőgép, mosogatógép stb.) felszerelve már a magáénak tudhatja. Természetesen itt is lehetősége van kiválasztani az anyagokat, színeket, formákat. Ezen túl személyre szabott igényeket is hajlandóak vagyunk kielégíteni a felszereltség tekintetében. Mindezek mellett kényelmes lakhatást tudunk biztosítani mozgássérült és kerekesszékben élők számára is.
A mobilházak szigeteltek, télen-nyáron lakhatóak, az egyénileg kialakított szigetelésnek és fűtésnek köszönhetően. A villany, víz, gáz és szennyvíz csatlakozások, a mobilházak alján vannak kiépítve. Nagy előnye a mobilházaknak, más házakkal szemben, hogy alacsony a karbantartási igényük és lényegesen olcsóbbak.

1 Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.